24.Kuninkaantieajo tulokset

Lähtöpaikkana toimi kerhon Korian Mobiilihalli. Ensimmäinen ajoneuvo lähetettiin matkaan klo 10 ja muut sen jälkeen minuutin välein ajonumeron mukaisessa järjestyksessä. Reitti oli pituudeltaan noin 90 km ja se kiersi Kuusankosken, Voikkaan, Selänpään, Valkealan ja uudelleen Kuusankosken kautta lounastauolle Kymen Paviljongille, josta palattiin maaliin Korian Mobiilihallille.
 
Ajon kilpailuluokat:
I = 1965 ja sitä ennen valmistetut ajoneuvot
II = 1966 – 1975 valmistetut ajoneuvot
III = 1976 – 1993 valmistetut ajoneuvot
Alle 35-vuotiaat osallistujat
Joukkuekilpailu kolmen ajoneuvokunnan joukkueille
 
Ajoon ilmoittautui 70 autokuntaa, joista lopulta lähti matkaan 66. Ajo saatiin suorittaa helteisessä keskikesää muistuttavassa säässä, vaikka kalenteri näyttikin vasta toukokuun loppupuolta. Avoautoilijoille päivä oli varmasti hieno, kunhan hattu oli tiukasti päässä suojaamassa auringon polttavilta säteiltä. Lähtöä odotellessa Tapani Sirolan ”Kostajan” yksi rengas menetti painettaan, mutta onneksi apu löytyi Mobiilihallissa olevan auton vararenkaan venttiilistä. Teuvo Korjuksen Prefectillä oli reitillä lämpöongelmia, mutta seurue pääsi kuitenkin onnellisesti maaliin ja kotimatkalla auto sai jäähdytellä tulomatkan tavoin trailerin kyydissä. Muut taisivat selvitä ilman teknisiä ongelmia.. Ajon tehtävärasteilta saaduilla pisteillä ratkaistiin osallistujien paremmuus. Maksimipistemäärä oli 62 pistettä. Vaikeusastetta tehtävissä näytti taas olleen sopivasti ja niinhän se oli tarkoituskin.
 
Ajon pääluokista palkittiin kolme parasta. Koko kilpailun parhaan pistemäärän 46 saavuttanut Kari Tossavainen palkittiin Kuninkaan malja-kiertopalkinnolla ja alle 35-vuotiaiden parhaana Samu Kyllönen nuorten kiertopalkinnolla. Joukkuekilpailussa palkittiin parhaan yhteispistemäärän koonneen Team Sarkolan Timo Kaunonen, Harri Halonen ja Kari Laukkanen. Pisimmältä saapuneina palkittiin Matti ja Ritva Reinikaisen autokunta Raumalta. Kunniakirjoilla huomioitiin 20 kertaa osallistuneina Kalevi Laakkonen Kotkasta ja Tapani Sirola Padasjoelta.
 
Onnittelut palkituille ja kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille!
 
 
Kymen Automobiilikerho ry
 
Katso tulokset TÄSTÄ