Kuninkaantieajo 2018

Kuninkaantieajoon ilmoittautui ennakolta ennätykselliset 106 autokuntaa. Valitettavasti yksi joutui perumaan osallistumisensa ajoaamuna autoon tulleen vian takia. Aiemmin I- ja II-ajoluokkien osallistujamäärät ovat olleet jokseenkin tasan, mutta tällä kerralla II-ajoluokka oli kasvanut kaksinkertaiseksi I-ajoluokkaan verrattuna. Suuntaus nuorempaan kalustoon on normaalia kehitystä ja sen takia tilanteeseen tullaan jatkossa reagoimaan ajoluokkien jakoa muuttamalla.
 
Ajoluokissa I ja II palkittiin kolme parasta, alle 35-vuotiaissa paras ja joukkuekilpailussa paras joukkue. Koko kilpailun parhaasta pistemäärästä luovutettavan kiertopalkinnon saivat vuodeksi haltuunsa Matti ja Marja Eskola Lahdesta. Alle 35-vuotiaiden sarjan voitti Mikko Horto Kotkasta. Pitkämatkalaisena palkittiin Matti Reinikainen Raumalta ja parhaaksi asu-ajoneuvoyhdistelmäksi valittiin Sari Adolfsen-Paavilaisen autokunta Huutjärveltä. I-ajoluokan alkupään tasapisteissä paremmuudet ratkaistiin ykköspalkinnon osalta Antti Kalkelan hyväksi rastin 7 pisteillä ja kolmannen palkinnon saaja Sari Adolfsen-Paavilaisen rastin 3 pisteillä. Joukkuekilpailun kahden tasapisteisiin päätyneen joukkueen paremmuus ratkaistiin kymppien määrällä.
 
Kaikkiin 20 Kuninkaantieajo-nimellä järjestettyyn ajoon osallistuneet Sari Ravi Haminasta ja Lasse Jyräs Kuusankoskelta.sekä 10 Kuninkaantieajoon osallistuneet Stefan Ruuth Pernajasta ja Juha Peurala Kotkasta palkittiin kunniakirjoilla.
 
Onnittelut vielä kaikille palkituille, kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille ja hyvää kesää.