XVIII Kuninkaantieajo 21.05.2016

Kymen Automobiilikerhon perinteinen Kuninkaantieajo järjestettiin lauantaina 21. toukokuuta, jolloin 83 museoajoneuvoikäistä harrasteajoneuvoa miehistöineen kokoontui kerhon Inkeroisten Mobiilihallille. Vanhimmat ajoon ilmoitetut autot olivat 1930-luvun alusta ja uusimmat 1980-luvun puolivälistä. Hallin piha-alue riitti juuri sopivasti tapahtumaan osallistuville autoille ja itse halli osoitti toimivuutensa tapahtuman tukikohtana. Ilmoittautumisen jälkeen osallistujille jäi sopivasti aikaa nauttia aamukahvit ja tutustua hallissa ja pihalla olevaan kalustoon sekä vaihtaa kuulumisia muiden osallistujien kanssa.
 
Lähtöportiksi oli sijoitettu kaksi Ford kuorma-autoa, lähettäjänä toimineen Risto Niemelän BB V8 vuodelta 1937 ja Jorma Lohiranton ”Hävittäjä” vuodelta 1940. Risto hoiti lähettämisen leppoisasti keinutuolissa istuen ja Riitta Lyytikäinen toimi apulaisena jakaen ajoon lähteville matkaevääksi kouvolalaisen lakritsivalmistajan tuotteita. Ensimmäinen ajoneuvo lähetettiin reitille klo 10.30. Inkeroisista ajon reitti suuntautui ensimmäiselle tehtävärastille Anjalan Nuorisokeskukseen. Sieltä matka jatkui Anjalan keskustan kautta Muhniemelle tehtävärastille kaksi. Tehtävärasti kolme oli Vastilan seuratalolla, mistä jatkettiin Pyhtään kirkonkylälle Pohjolan Liikenteen varikolla olevalle tehtävärastille neljä. Seuraava siirtyminen tapahtui Ahvenkosken kautta Strömforsin Ruukkiin, missä oli tehtävärasti viisi ja tauko alueeseen tutustumista varten. Strömforsista suunnattiin Ruotsinkylän Gulf-baarin pihalla olevalle tehtävärastille kuusi. Sieltä matka jatkui Elimäelle, mistä käännyttiin takaisin kohti Anjalan Nuorisokeskusta ja siellä odottavaa lounasta. Välillä poikettiin vielä Raussilan myllyllä viimeisellä tehtävärastilla. Lounaan jälkeen osallistujat palasivat maaliin Inkeroisten Mobiilihallille odottelemaan palkintojen jakoa.
 
Kuninkaantieajossa kilpaillaan kahdessa ajoluokassa, I – 1965 ja sitä ennen valmistetut ajoneuvot ja II – 1966 ja sen jälkeen valmistetut museoajoneuvoikäiset ajoneuvot. Lisäksi alle 35-vuotiaat osallistujat kilpailevat keskenään ja kolmen ajoneuvokunnan joukkueille on oma kilpailunsa. Ajoluokkaan I osallistui 35 autokuntaa ja heistä parhaan pistemäärän kokosivat Rauno ja Liisa Asikainen Simpeleeltä, toiseksi sijoittui Seppo Alanne Kuusankoskelta ja kolmanneksi Ossi Uronen Rapattilasta. Ajoluokkaan II osallistui 48 autokuntaa, mutta yksi jätti kisan kesken. Parhaana II-luokasta palkittiin Petteri Laaksonen Espoosta, toisena Timo Kotakari Kotkasta ja kolmantena Hannu Taponen Summasta. Alle 35-vuotiaiden sarjan voitti Mikko Horto Kotkasta. Joukkuekilpailuun osallistui 10 joukkuetta ja sen voitti Team Säkä, jonka muodostivat Rauno ja Liisa Asikaisen, Antti Vähälän ja Pekka Äijön autokunnat. Koko kilpailun parhaasta pistemäärästä luovutettavan kiertopalkinnon saivat vuodeksi haltuunsa Rauno ja Liisa Asikainen. Tasapisteitä tuli melko paljon ja palkittujen osalta keskinäinen paremmuus ratkaistiin rastitehtävistä saadun suurimman pistemäärän perusteella.
 
Kymmenestä osallistumiskerrasta palkittiin Markku Taiminen Korialta, Mikko Horto Kotkasta ja Sture Engström Espoosta. Pitkämatkalaisen palkinnon sai Matti Reinikainen Raumalta ja parhaaksi asu-ajoneuvoyhdistelmäksi valittiin Lasse Jyräksen ja Anneli Ekströmin kokonaisuus.
 
Onnittelut vielä kaikille palkituille ja kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille autokunnille ja talkooväelle. Tervetuloa vuoden 2017 Kuninkaantieajoon, joka järjestetään SAHK:n Retkeilyajona ja kerhon 50-vuotisjuhla-ajona.
 
 
Tulokset:
 
Ajoluokka I tulokset tästä
Ajoluokka II tulokset tästä
Joukkuekilpailu tulokset tästä