Suur-Saimaan Ympäriajo 2009

 
Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry ja Mikkelin Mobilistit ry järjestivät 17. Suur-Saimaan Ympäriajon 27.-28.6.2009. Se on eräs suosituimmista ajotapahtumista ja tänä vuonna siihen oli ilmoittautunut 171 ajoneuvokuntaa, lopullinen osallistujamäärä oli 158. Kymen Automobiilikerhosta tapahtumaan osallistui 22 ajoneuvokuntaa.
 
Järjestäjät ovat useina vuosina joutuneet rajoittamaan osallistujamäärää johtuen majoituskapasiteetin puutteesta. Samana viikonloppuna järjestetään Mikkelissä ja Imatralla muita tapahtumia ja sen takia alueiden majoitustilat ovat täyteen varattuja. Tämän kaltaisen tapahtuman huonoksi puoleksi voi lukea sen, että suuresta osallistujamäärästä johtuen ei ehdi näkemään kunnolla kaikkia muita osallistujia. Ajo on kuitenkin yksi parhaiten järjestetyistä ja vaikka ajoreitti on noin 300 kilometriä, kaksipäiväisyys tekee siitä leppoisan tapahtuman. Lisäksi iltajuhlan yhteydessä on mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja ja lähes joka tapahtumassa löytyy aina myös joku uusi tuttavuus.
 
Tällä kerralla lähtö tapahtui Mikkelistä, mistä ajettiin Anttolan, Puumalan ja Ruokolahden kautta Imatralle, missä oli iltajuhla ja yöpyminen. Sunnuntaina palattiin Joutsenon, Lappeenrannan, Savitaipaleen ja Suomenniemen kautta Ristiinan Heimariin, missä oli maali ja palkintojen jako.
 
Kymen kerhoon tuli palkintoja kahdessa ajoluokassa ja asu-ajoneuvokilpailussa. Timo Kaunonen sai toisen palkinnon sarjassa 1, eli ennen vuotta 1950 valmistetut henkilöautot. Antti Purasmaa voitti sarjan 3, eli henkilöautot 1960-65. Risto ja Marjatta Sihvola saivat kolmannen palkinnon asu-ajoneuvokisan ns. ammattilaisten sarjassa.
 
Ajoon ja sen tuloksiin pääsee tutustumaan Mikkelin Mobilistien sivuilla…
 
(teksti: J.Peri, kuvat: J.Peri ja T. Lyytikäinen)