8. VILLEN AJO Kotka-Mäntyharju 22.8.2020

Kymen Automobiilikerho ry:n perustajajäsenen Keijo ”Ville” Rosilaisen muistoajona vuonna 2013 alkunsa saanut ja 8. kertaa järjestetty Villen ajo kurvailtiin lauantaina 22.8.2020. Tapahtuma on tarkoitettu museoajoneuvoille ja museoajoneuvoikäisille harrasteajoneuvoille. Ajoon ei liity kilpailutehtäviä, vaan päivä vietetään ajellen vanhoille ajoneuvoille sopivia reittejä ja tutustutaan mielenkiintoisiin kohteisiin. Ajoon oli ennakolta ilmoitettu 97 autokuntaa, mutta lähtöpaikalle niistä saapui 88, joka oli suurin määrä ajon historiassa. Ajoneuvot jakaantuivat iältään vuosien 1930 ja 1994 välille, edustaen 32 eri merkkiä.

Osallistujat kokoontuivat klo 8.30 alkaen Scania Kotkan pihalle Karhulan Keltakalliolle. Ajoneuvot lähetettiin matkaan ikäjärjestyksessä vanhimmista alkaen ja tällä kerralla poikkeuksellisesti kolmessa noin 30 ajoneuvon letkassa 45 minuutin porrastuksella. Ensimmäinen ryhmä lähti klo 10. Reitti suuntautui Hurukselan, Anjalan, Inkeroisten, Myllykosken, Ummeljoen ja Korian kautta lounastauolle Kymen Paviljongille Kuusankosken Kelttiin. Kukin ryhmä viipyi tauolla tunnin, jonka jälkeen jatkettiin matkaa samalla ryhmäjaolla ja 45 minuutin porrastuksella Kuusankosken keskustan läpi ja Kuusaanniemen tehtaat sivuuttaen kohti Valkealaa. Siellä reitti jatkui Selänpään kylän kautta Vuohijärvelle, Hillosensalmelle, Voikoskelle ja ajon päätepisteenä olleeseen WHD Gårdiin Mäntyharjun Nurmaalle. Päivän ohjelma päättyi tutustumiseen WHD:n automuseoon.

Oman erityispiirteensä tapahtumalle toi vallitseva koronaepidemia. Sen takia lopullinen päätös ajon järjestämisestä jätettiin mahdollisimman myöhäiseksi. Lähtöpaikalla oli reilusti tilaa ja siellä oli helppo pitää kunnon etäisyyksiä. Ajon aikana taas osallistujat olivat omissa ajoneuvoissaan ja ryhmien porrastuksella henkilömäärä saatiin jaettua pienempiin osiin lounastauolla ja maalissa Nurmaalla. WHD:n automuseoon pääsyn edellytyksenä oli kasvosuojan käyttö, joka näytti sujuvan varsin helposti ja ovelta kääntyi takaisin vain muutama henkilö.

Kiitos kaikille ajoon ja tapahtuman järjestelyihin osallistuneille!

Ajotoimikunta