Yhteistyökumppanit


Leader Ykkösakseli (www.ykkosakseli.fi/)

 • Ykkösakseli ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka kotipaikka on Lohja ja toiminta-alueena Salo, Lohja, Karkkila ja Vihti. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa asukkaita yhteistyöhön alueensa kehittämiseksi. Yhdistys tekee alueella laaja-alaista yhteistyötä sekä osallistuu maaseudun kehittämisohjelman sekä muiden kansallisten ja kansainvälisten kehittämisohjelmien toteuttamiseen.
 • Ykkösakseli ry toteuttaa yhdessä kuuden muun Leader-ryhmän, Varsin Hyvä ry:n, I Samma Båt – Samassa Veneessä ry:n, Pomoväst rf:n, Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n, Kehittämisyhdistys SILMU ry:n ja Kehittämisyhdistys Sepra ry:n kanssa yhteisen alueiden välisen ”Kuninkaantie uuteen kukoistukseen”-hankkeen. Leader-ryhmät vastaavat myös hankkeen rahoituksesta.

 

 

 

 

 

 

Leader Sepra (www.sepra.fi/

 • Sepra toimii Pyhtäältä Miehikkälään ulottuvalla rannikkoalueella, jonka 80 000 asukkaasta puolet asuu maaseudulla ja puolet keskustoissa. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Haminassa. Sepran tavoitteena on edesauttaa asuin­ympäristön kehittymistä sekä aktivoida ja avustaa hankehakijoita ja -toteuttajia hankkeiden valmiste­lussa sekä toteuttamisessa. Yhdis­tykseltä voi hakea Leader-tukea yritysten ja yhdistysten hankkeisiin, joilla tuetaan elinkeinomahdollisuuksien syntymistä ja hyvinvoinnin kasvua.
 • Leader-toiminnan lisäksi yhdistys on mukana alueen kehittämisessä ESKO-kala­talousohjelman sekä Kotkan kaupunkiyhteisöjen kehittämistyön kautta sekä osallistumalla muista lähteistä rahoitettujen hankkeiden toimin­taan. Kansainväliset hankkeet ja etenkin Viro-yhteistyö ovat tärkeä osa työtä.
 • Leader Sepra toimii yhdistävänä tahona Kymen Automobiilikerhon ja Kuninkaatieajon talkootehtäviin tarjoutuneiden yhdistysten ja muiden toimijoiden välillä.

 

 

 

 

 

 

Merikeskus Vellamo (www.merikeskusvellamo.fi/)

Tornatorintie 99, 48100 Kotka

 • Merikeskus Vellamossa kohtaavat Kymenlaakson ja merellisen Suomen historia, runsas ja monipuolinen tapahtumatarjonta, korkealaatuiset kokouspalvelut ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Yhdellä pääsylipulla pääsee tutustumaan kaikkiin Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon näyttelyihin, joissa riittää nähtävää ja tehtävää kaikenikäisille vaikka koko päiväksi. Ravintola Laakonki ja museokauppa Plootu houkutuksineen täydentävät elämyksen.
 • Merikeskus Vellamo tarjoaa Kuninkaantieajon lähtöaamun ilmoittautumisen tilat ja Ravintola Laakonki tarjoaa lähtöaamun kahvilapalvelut.

 

 

 

 

 

 

 

Harjun Oppimiskeskus (www.harjunopk.fi/)

Katariinankuja 19, 49980 Ravijoki

 • Harjun oppimiskeskus on yksityinen luonnonvara-alan oppilaitos vanhassa, idyllisessä kartanomiljöössä Virolahdella. Harjussa annetaan hevos- ja puutarhatalouden sekä syksystä 2017 lähtien maatalousalan sekä luonto- ja ympäristöalan ammatillista koulutusta. Harjun oppimiskeskus tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet retkien, kokousten, koulutusten ja juhlien järjestämiselle.
 • Ravintola Aura järjestää Kuninkaantieajon lounastarjoilun.

 

 

 

 

 

 

 

Ravintola Keisarinsatama (www.keisarinsatama.com/fi/)

Metsontie 41, 48220 Kotka

 • Ravintola Keisarinsatama on vuonna 2001 vanhaan panimoon perustettu ravintolapalveluita tarjoava perheyritys Kotkan Metsolassa.
 • Ravintola tarjoaa iltajuhlan tilat ja ravintolapalvelut.

 

Autoliitto Kotkan Osasto (www.autoliitto.fi/paikallisosastot/kotkan-osasto)

 • Osasto hoitaa liikenteen ohjauksen reitin vaativimmissa kohteissa.

 

Kymenlaakson puhallinmusiikki ry

 • Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää puhallinmusiikin harrastusta sekä edistää ja tukea puhallinmusiikkitoiminnan kehitystä Kymenlaakson maakunnan alueella. Esiinnymme erilaisilla kokoonpanoilla aina tilaajan tarpeiden mukaisesti. Tiedustelut ja esiintymistilaukset yhdistyksen sihteerin Reima Uusitalon kautta; uusitalo@gmail.com tai 040-5563245.
 • Yhdistyksen soittokunta viihdyttää ajoon osallistuvia ja yleisöä Harjun Oppimiskeskuksessa.

 

Tehtävärastit

 

RASTI 1 – Liikunta- ja vapaa-ajankeskus SAVOTTA, Mussalo

Leader Sepra

 

RASTI 2 – Kyminlinnan linnoitus

Pärinäpojat ry (www.vmpk.fi/vmpk-aluekerhot/)

 • Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Kymen alueyhdistys.
 • Yhdistyksen kokoontumistilat ovat Kymen Automobiilikerhon tiloissa Kyminlinnan linnoituksessa.

 

RASTI 3 – Ilona Areena, Karhula

Kotkan Latu ry (http://www.kotkanlatu.net/)

 • Kotkan Latu ry. on liikuntayhdistys, joka perustettiin vuonna 1958 Kotkan kaupungissa. Yhdistyksen jäsenmäärä on n. 400 henkilöä. Kotkan Latu on valtakunnallisen Suomen Latu ry:n paikallinen jäsenyhdistys.

 

RASTI 4 – Tervasaaren satama, Hamina

Tervaskankaan Erä ry (http://tkera.com/)

 • Tervaskankaan Erä on metsästysseura, joka harjoittaa aktiivista riistanhoitotyötä mm. riistakantojen säätelyn, riistaruokinnan ja pienpetopyynnin avulla.

 

RASTI 5 – Klamilan satama

Klamilan Veneilijät ry (http://klamila.fi/klamilan-veneilijat-ry/)

 • Yhdistys toimii Virolahden Klamilan kalasatamassa ja sen tarkoituksena on edistää Klamilassa ja sen lähiympäristössä veneiden omistajien keskinäistä yhteenkuuluvuutta, toimia veneisiin kohdistuvien etujen esille saamiseksi, sekä edistää nuorisotoimintaa.

Klamilan Seutu ry (http://klamila.fi/)

 • Klamilan Seutu ry on koulupiirin yhteinen kyläyhdistys. Yhdistyksellä on omat toimitilat paikallisen kaupan yhteydessä olevassa liikekiinteistössä. Kyläyhdistys järjestää vuosittain Silakkamarkkinat sekä kesäisin kymmenenä perjantaina Kesätori-tapahtuman. Lisäksi järjestetään joulu- ja pääsiäismyyjäiset sekä satunnaisesti muita tapahtumia.

 

RASTI 6 – Harjun oppimiskeskus, Ravijoki

Kaakonkulman Reserviläiset ry

 • Kaakonkulman Reserviläiset on vajaan sadan jäsenen yhdistys. Toimintamme tavoitteita ovat maanpuolustushengen ja -kuntoisuuden ylläpito ja veteraanien perinnön säilyttäminen. Keskeisiä tapahtumia toimintamme kannalta ovat mm. Salpavaellus ja Perinneammunnat.

 

RASTI 7 – Harjun oppimiskeskus, Ravijoki

Pyterlahden mopokerho El Reinos ry (www.pyterlahti.net/elreinos.htm)

 • El Reinos ry on Pyterlahden mopokerho, jonka toiminta-ajatuksena on vaalia vanhaa perinnettä, johon kuuluvat luonnollisesti mopot, traktorit ja maitolaiturit, tuoda esille suomalaista käsityötä, varsinkin ajovarustukseen kuuluvien Reino-tossujen muodossa, järjestää erilaisia ajoretkiä lähiympäristöön ja tuoda kalustoa esille esimerkiksi erilaisten näyttelyiden muodossa sekä toimia yhteistyössä muiden samaa toiminta-ajatusta noudattavien kerhojen kanssa.

 

LASTEN KILPAILU – Harjun oppimiskeskus, Ravijoki

Harjun oppimiskeskus

 

RASTI 8 – Haminan linja-autoasema

Haminan Hywät asukkaat ry (www.haminanhywatasukkaat.fi/)

 • Haminan Hywät Asukkaat ry puhaltaa eloon historian kuolleet lehdet niin kotikaupungissaan kuin muillakin turuilla ja toreilla. Yhdistyksen jäsenet esittävät haminalaisia henkilöitä keisariajan mukaisissa empire- tai krinoliinipuvuissaan. Joukkoon mahtuu monenlaista väkeä – aivan niin kuin oikeaan kaupunkiinkin: piikoja ja porvareita, virkamiehiä ja sotilaita.

Haminan Seudun Oppaat ry (http://haminanseudunoppaat.blogspot.fi/)

 • Yhdistys tarjoaa tilauksesta valmiita, eri teemojen mukaisia sekä tilaajan tarpeisiin erikseen räätälöityjä kierroksia kävellen tai liikkuvassa ajoneuvossa tapahtuen. Opastuskielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, saksa, italia, espanja, ranska, romania, japani ja hollanti. Oppaita välittää Kymen Matkat Oy.

 

RASTI 9 – Tavastilan koulu

Kymin Alku ry

 • Kotkan Tavastilan, Saksalan ja Ylänummen alueella toimiva yhdistys, joka tarjoaa retki-, liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kyläläisille. Alku tekee tiivistä yhteistyötä Tavastilan kyläyhdistyksen ja Tavastilan koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. Kuninkaantienajojen yhteydessä järjestetään kaikkien yhteinen kesätapahtuma maalaishengessä.

 

RASTI 10 – A-Katsastus, Metsola

Kotkan Autoteknillinen Yhdistys ry (http://katy-kotka.satl.fi)

 • Yhdistys on perustettu vuonna 1934 ja on Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n (SATL ry) jäsenyhdistys.
 • SATL ry on autoalan vastuu- ja asiantuntijatehtävissä toimivien henkilöiden puolueeton ja riippumaton yhdysside. Jäsenistöön kuuluu auto- ja kuljetusalan diplomi-insinöörejä, insinöörejä, teknikoita, opettajia, katsastusmiehiä, yrittäjiä tai muita alalla esimies- tai vastaavissa tehtävissä toimivia henkilöitä.
 • Kotkan Autoteknillisessä Yhdistyksessä on reilut 150 jäsentä, liitolla on valtakunnallisesti 37 jäsenyhdistyksessä yhteensä noin 6000 jäsentä.